2013. április 10., szerda

Lego Batman

Nem rég írtam a Lego Batman Movie-ról.

Most volt szerencsém megnézni az animációs filmet, úgy hogy elmesélném mit is gondolok a produkcióról.

Már az első másodperctől kellemes meglepetés ért, mivel a készítők visszanyúltak teljesen 1989-ig a Tim Burton által rendezett mozifilmig. (Biztos nem véletlen, hogy a Lego Batmant Jon Burton rendezte) :-)

Egy nagyon fontos dolog ami nagy pozitívum! A készítők a klasszikus Danny Elfman által komponált dalokat használták fel a film teljes idejében. Ezek mellett maradtak a 90-es évekbeli járgányok: Batwing, Batcave, Batmobile. Karakterekből sem volt hiány, hisz az összes FŐ gonoszt felvonultatták a készítők (pl. pingvin, joker, kétarc, rébusz, bane stb.)

Látszik az egész filmen, hogy nem bízta a véletlenre a Lego, így nem elégedtek meg a "talán megnézhető" kategóriába sorolható titulussal. Én személy szerint 10/10-et adnék nekik. A poénokkal sincs semmi baj, mert még ennyi évesen is elkacarászik rajta az ember) :-)

Természetesen azt hozzá kell tenni, hogy huszonéves fejjel át kell értékelni a látottakat, mert a tizenéves (vagy náluk kisebb) korosztály volt a célcsoport....

A történetről röviden, tömören annyit, hogy anno már készült egy egész estés rajzfilm erre a történetre.

Lex Luthor kezébe akarja venni az Amerikai Egyesült Államok irányítását, ezért szövetkezik Jokerrel.
Luthor számára a két fő ellenség: Batman és Superman.
Ezért kiszabadítja Jokert Arkhamből és egy olyan fegyvert ad a kezébe amely képes szétbontani az anyagokat elemeikre... (ez azért Legonál elég nagy probléma) :-)
Luthor és Joker begyűjti a nekik szükséges kriptonitot, hogy letudják majd győzni Szupermant! Ez alatt az idő alatt egy csellel rátalálnak Batman főhadiszállására és porig rombolják....
Batmant és Robint Szuperman menti ki a barlangból, majd Batmant magával viszi, hogy segítsen neki.
Eközben Joker épít egy nagy mérető Joker robotot melynek "gyomrában" van a kriptonit (amely az energiát adja a gépnek, és egyúttal távol tartja Szupermant).
Batman és Szuperman Jokerék nyomába ered, de csak az Igazság Ligája segítségével tudja legyűrni a két fő gonoszt!

(Sok dolgot nem árultam el, illetve elég felszínesen írtam le a történetet.De akinek felkeltette az érdeklődését annak ajánlom, mert nem egy hosszú "70 perces" filmről van szó).

Jó Szórakozást Mindenkinek!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése