2021. január 19., kedd

Batman: Animated Series

Érdekes pletykák röppentek fel a napokban....

De kezdjük az elejéről és nézzük meg mi történt az elmúlt években és hogy jutottunk el a mai napig.

A Warner valószínűleg még mindig komoly potenciált lát a Batman: Animated Series c. rajzfilmben.
Nem véletlen, hiszen minden idők egyik legsikeresebb Batman/DC animációjáról beszélünk mely több neves díjat is bezsebelt az évek folyamán és meghatározó/iránymutató volt a '90-es években.

2017-re ismét elővette a Warner és rögtön egy egész estés rajzfilmet kaptunk Batman & Harley Quinn néven. Itt már azért érezhető volt a jelenlegi vezetés belenyúlása, mert bár a stílus nagy részben megmaradt az eredeti szériához, de attól eltávolodva egy kommerszebb rajzfilmet kaptunk.
Viszont így is elég nagy sikernek örvendett.

      



Majd jött a hír, hogy az "Animated Series" és a "New Batman Adventures" is megkapja Blu-ray kiadási lehetőséget. Az utómunka szerencsére nagyon jól sikerült (bár a 16:9-es képarányt még mindig hiányolom) és az USA-ban díszdobozos kiadással meg is jelent a komplett széria.

    


2020-ban ismét összeállít a Dini, Burnett, Templeton trio, hogy elkezdjék a "Batman Adventures Continue" c. képregényt mely digitális és nyomtatott formában is megjelent.
Nekem itt volt az első érzésem, hogy a Warner nem véletlenül piszkálja a szériát így vagy úgy...
Ezzel bizony tervük van?!
A Warner tavaly bejelentette, hogy streaming szolgáltatásuk (HBO MAX) egyik húzó rajzfilmsorozata a Batman: TAS lesz, mely azóta elérhető az USA-ban.

       


2021.01.19-én pedig napvilágot látott a hír (mely egyelőre csak pletykaként kezelendő), hogy szó lehet a széria folytatásáról.
Ha ez bekövetkezik akkor viszont felmerül a kérdés, hogy vajon mit folytatnak?
A Batman TAS vagy New Batman Adventures-t? 
Vajon marad a komor képi és hangi világ vagy szélesebb kört akarnak majd elérni és ezért bevállalják, hogy a fiatalabb korosztály és nézhesse a könnyedebb hangvételű rajzfilmet?
Rengeteg a kérdés. Bár felesleges ennyire előre szaladni.....

De nem lennék meglepődve, ha a Snyder cut után felröppenne egy hivatalos hír, hogy bizony a Warner Bros ismét útjára indítja a sorozatot...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése