2017. november 20., hétfő

Batman vs. Kétarc

Végre sikerült megnéznem a Batman Kétarc ellen c. animációs filmet, így egy kis szösszenetben leírnám az élményeimet....
Azt kell mondjam, hogy talán az utóbbi évek legjobb Batman rajfilmét láttam!
Az első részben se voltak nagy problémák, de valljuk be őszintén, hogy 50 év távlatából kicsit idegen a mai fiatal generációnak a West féle Batman.
Örülök, hogy megmaradtak azon az úton és a második rész is tulajdonképpen ráépült az elsőre.

Amit még az elején ki kell, hogy emeljek! 
Az első résznél nagyon mellé lőttek a magyar szinkronnal. Konkrétan élvezhetetlen lett tőle az egész produkció. Ezt szerencsére a Kétarcos részben sikerült javítani és egy nagyon korrekt magyar hang került a rajzfilmre (innen is gratula a stúdiónak).
Már az első perctől kezdve magába szippantott a rajzfilm. 
Fantasztikusan van megrajzolva Gotham city. Nincsenek eltolások, megcsúszások a tárgyaknál stb. stb….

A karakterek ismét jól lettek kidolgozva és hozzák amit az ember elvárna tőlük.
A történet nem túl bonyolult, de pont annyira van lebutítva, hogy még a teljesen élvezhető kategóriába sorolnám. Kifejezetten jó, hogy ennyi ellenfelet sorakoztatnak fel anélkül, hogy szétesne a sztori (ez külön plusz pont!)….
A '60-as évekbeli pofon osztásokat (és képregényesen eltakart részeket) kifejezetten imádtam, már-már Bud Spenceri volt (ami tök mókás).
Volt 1-2 megmozdulása Batman-nek, vagy Macskanőnek amit mai szemmel talán cikinek gondolnék, de ha tudjuk hova sorolni a rajzfilmet (és tudjuk miből építkezett) akkor teljesen vállalható.

Kifejezetten örültem, hogy nem minden 2 percenként pakolták be az Adam West -féle intro dalt, csak olyankor amikor tényleg szükséges volt.
Egy szónak is száz a vége. Engem teljesen meglepett és nagyon pozitívan fogadott ez a történet.
Aki esetleg nem látta, annak ajánlom, hogy nézze meg, mert a játékidő is pont annyi, amennyi élvezhetővé teszi (72 perc).
Szóval ez a rajzfilm méltán búcsúztatta el Adam Westet.

Egy utolsó kérdésem lenne! Ha ez az epizód ilyen jól sikerült, akkor a '92-es rajzfilmből miért nem sikerült a reboot???

Pontozásom: 8.5/10


1 megjegyzés: