2020. június 1., hétfő

Mindörökké Batman

Ismét negyed évszázados lett egy Batman film!

Hamarosan Tim Burton filmjei után, a Val Kilmer által fémjelzett Batman is betölti a 25. évét a vásznon.


Bár így visszagondolva sokakat megoszt a film, de én még mindig szívesen nosztalgiázok rajta. Az első 2 részhez képest, IGEN voltak már benne kommersz részek de alapvetően jó film a "Mindörökké Batman".
Michael Keaton után jó választás volt Val Kilmer!
Bár a rengeteg szereplő felvonultatása a film leggyengébb pontja (ezt korábban a Batman Visszatér kapcsán is leírtam). Annak ellenére, hogy azonnal párosával kapjuk a gonoszokat még mindig jól le lett reagálva a sztori.

Látszik, hogy itt még Burton nem engedte el teljesen a projektet, hiszen benne van az a sötét világ (még akkor is ha Schumacher próbálta színezni) amit megszokhattunk az első két részben.
Kiemelném még a Batmobile-t ami az első részekhez képest igenis visszalépés volt, viszont azóta se tudom eldönteni, hogy tetszik e vagy sem a dizájn. Mindenesetre egyedit alkottak.


Bár aki akkoriban (is) néztem az Animated Series-t annak kicsit furcsa lehet Harvey Dent/Két-arc stílusa.
A rajzfilmben rendre hűvös és öntudatos karakterről beszélünk, míg a filmben 1 soros poénokat ellövő pszichopatáról, akinek nem számít az ember élet, ha közben lapátra teheti a bőregeret.



                           
Hasonló a véleményem Edward Nygma / Rébusz-ról is, aki a rajzfilmsorozatban szintén egy visszafogottabb karakter. Gondolom itt a Warner csavarni akart a karaktereken, hogy a fiatalabb korosztálynak is befogadhatóbb legyen a film összképe. 



Bár a film megosztja a Batman rajongókat egy valami biztos!
Az 1995-ös év nagy durranása a Mindörökké Batman volt, ami 100M $-os budget-jét megháromszorozta a mozikasszáknál.

  












1 megjegyzés: